bravonethalozat.jpg

Hálózat és infrastruktúra

 

Felgyorsult világunkban az egyik legnagyobb változáson az információ mennyisége, minősége és áramlási sebessége esett át. Ma már elengedhetetlen, hogy ennek a változásnak a hatásait a különböző piaci szegmensekben jelen lévő cégek, intézmények felkészülten tudják kezelni. Az információáramlás, már nem csak a verbális kommunikációról szól, hanem adatok, hangok, mozgó-és állóképek küldéséről és fogadásáról is. Ahhoz hogy ezeket a csomagokat időben, az elvárt minőségben, a megfelelő biztonsággal és gyorsasággal tudjuk mozgatni, szükségünk van egy jól megtervezett hálózati infrastruktúrára, valamint a feltételeket biztosító, kiszolgáló aktív és passzív eszközökre. 

Az informatikai gyártók fejlesztéseiknek, előrelátó gondolkodás módjának köszönhetően, olyan eszközök állnak rendelkezésünkre, melyek biztosítják/biztosíthatták a változáshoz szükséges megoldásokat, erőforrásokat. Ahhoz, hogy a felhasználó optimális, költséghatékony és biztonságos eszközöket tudjon választani és működtetni, ma már elengedhetetlen egy olyan rendszerintegrátor, aki naprakész információkkal, megfelelő mérnöki, tervezői tudással és gyártói kapcsolattokkal rendelkezik.

A Bravonet olyan komplex megoldásokat nyújt felhasználóinak, amelyekkel a fent leírtaknak megfelelően tudják kialakítani a cégek, intézmények optimális és hatékony működését.

Megoldásaink

Szervertermi kialakítások

Hűtés, szellőztetés kiépítése

Az adatközpont, szerverszoba hűtése mindig fontos kérdés. Az esetek többségében hangsúlyosabb indoklásra van szükség, hogy ennek a helységnek miért kell más fajta, költségesebb hűtési megoldás. Nagyon fontos szempont, hogy ha megfelelően van tervezve egy szerverszoba hűtése, akkor az esetleges javítások járulékos költségeit minimalizálhatjuk. Egy példán keresztül azt mondhatjuk, hogy egy adatközpontnak a hűtés olyan, mint az autómotornak az olaj.

Az áramellátás módját, eszközét, esetleg még a szerverek elhelyezését is meg lehet változtatni, ha nem is könnyen, de a rosszul méretezett, rosszul beépített hűtést sokkal nehezebb kijavítani.

Cégünk teljes körű megoldást kínál ennek tervezésére kivitelezésére, lépjen kapcsolatba Kollégánkkal!

CiscoHP